|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

Een meester in vijf dagen

Start nieuwe locatie Aikido Centrum Nijmegen

Nieuw jaar is aangebroken

Opening nieuwe locatie Aikido Centrum Nijmegen

Talentontwikkeling zo 20 dec

Wat nieuws op een rijtje

Paul in het Jeugdjournaal

Geboorte nieuwe samourette

Annulering jeugdles za 14 nov - Doshu in Almere

Hollandsch Aikido anno 1674


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

16 januari 2010

Indrukwekkend staaltje verdedigingskunst te zien in Nijmegen

Ter viering van het nieuwe onderdak voor Aikidoka’s,

Op zaterdag 23 januari kunnen geintereseerden in de Japanse verdedigingskunst kennis maken met Aikido. Aikido Centrum Nijmegen en Druten start dan met een derde locatie en wel op de Nieuwe Dukenburgseweg 21 te Nijmegen. Ter gelegenheid hiervan zal Sensei Wilko Vriesman (5e dan) een stage verzorgen voor de beoefenaars van de opkomende verdedigingsport Aikido. Geïnteresseerden kunnen naast kijken ook al hun vragen stellen over deze kunst. De gastles is van 10.00u tot 13.00u en wordt gevolgd door de examens van de jeugd en volwassenen van verschillende Aikido-centra in en rondom Nijmegen en Venlo. Het belooft een indrukwekkende stage te worden omdat naast het zien van veel gedisciplineerde beoefenaars uit heel Nederland en België een grote judomat van 400 m2 ter beschikking staat. Bezoekers van deze stage die de smaak te pakken hebben kunnen zich direct inschrijven. Je krijgt dan twee gratis lessen en je hoeft geen inschrijfgeld te betalen.

Voor meer details over de stage zie onderstaand affiche:De voordeur van de zaal is te vinden bij de groene marker. Klik voor een vergroting op het plaatje.Ter extra informatie:

Aikido is een dynamische Japanse krijgskunst, die door jong en oud beoefend wordt. In Aikido staan vitaliteit en groei centraal waarbij zelfverdediging niet uit het oog verloren wordt. De Aikido-beoefenaar kan op efficiente wijze de actie van de tegenstander met klem- en werptechnieken controleren. Aikido vindt zijn oorsprong in de zwaardkunst. Ook deze technieken hebben een vaste plek in het lesprogramma van Aikido Centrum Nijmegen en Druten, evenals het gebruik van stok- en mestechnieken. Er wordt dan ook gedisciplineerd geoefend met houten oefenmateriaal.

Aikido Centrum Nijmegen en Druten wordt geleid door een gediplomeerd en rijkserkend Leraar Martial Arts, René Habraken (3e dan). Op de mat heerst een sfeer van integriteit, respect, discipline en plezier. Daarom kan iedereen van jong tot oud op zijn of haar eigen tempo trainen. Aikido Centrum Nijmegen en Druten maakt deel uit van de Dutch Aikikai Foundation onder leiding van Wilko Vriesman.


Hopelijk tot volgende week!

Groet,

René

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation