|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

Stage Eloy en René zondag 5 juli

Rectificatie: tijden blijven hetzelfde

Doshu in Nederland

Mijlpaal Aikido Centrum Nijmegen en Druten

verschoven wapenles

Aikidovrije dagen

Talentontwikkeling april

Talentontwikkeling voor de jeugd in Papendal

Zwaardkunst

Shodan-trainingen in Amsterdam


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

06 juli 2009

Succesvolle examens en stage Eloy en René


Nou wat een sportief weekend hebben we weer achter de rug! En met wat voor resultaat! Na een leuke en interessante les van Anton en Simone zijn zaterdag alle examenkandidaten geslaagd. Het niveau van de groep gaat met sprongen vooruit en dat was te zien bij de examens. Iedereen kon de gevraagde technieken goed demonstreren en de ene na de andere vorm kwam er zonder aarzelen uitrollen. Ook het aanwezige publiek was erg enthousiast en we zijn met z’n allen trots op de behaalde resultaten. Alle geslaagden, gefeliciteerd!

Dat was echter niet het enige. Alle matten vanuit Druten moesten naar Boxmeer voor de stage van Eloy en René. Daar hadden we een grote mat nodig voor alle aikidoka’s uit Venlo, Venray, Kessel, Druten en Nijmegen. Uiteindelijk was het een gezellige stage met een interessante afwisseling tussen zwaard- en aikidotechnieken. De lessen sloten goed bij elkaar aan met als gezamenlijk thema het correct reageren op de partner. Het idee was jezelf niet te laten leiden door van positie naar positie te stappen zoals de basistechniek voorschrijft maar de pressie en het ritme van de techniek volgen. Dit laatste resulteerde in een uitdagende zwaardkata in de les van René en een mooie aaneenschakeling van nikkyo en irimi bij Eloy zijn deel.

Na afloop van de stage was het tijd voor de examens. Er waren veel kandidaten van bovenstaande dojo’s. Van Aikido Centrum Nijmegen moesten er twee mensen examen doen. Aarnout Mijling voor 5e kyu en Anton de Wit voor 2e kyu. Ook zij konden alle gevraagde technieken moeiteloos laten zien en hun examen succesvol afsluiten. Wederom felicitaties.

Na de stage en de examens werd het geheel feestelijk afgesloten met een gezamenlijke toast.


Een hele onderneming was de matten heen en weer transporteren maar met de hulp van Simone, Anton, Oscar, Peter en Aarnout lagen ze aan het eind van de dag ook weer terug op hun plek in Druten. Bedankt voor de hulp!

Tot snel op de mat

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation