|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

DAF dag/weekend met Kobayashi shihan

GEFELICITEERD!!!

Uniek beeldmateriaal Ueshiba

Examens jeugd

Stage Tom Dijkman groot succes!

Geslaagd!

Inschrijfformulier op de site

Stage Tom Dijkman (4e dan)

Talentontwikkeling naar Antwerpen

Stage Wim van Gils


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

26 maart 2009

verslag stage Kobayashi- Khalehla v/d Rijt


Dag iedereen,

N.a.v. de stage van Kobayashi van 14 en 15 mei heb ik Khalehla gevraagd om een stukje te schrijven. Zij traint bij de jeugd/volwassenen groep uit Druten. Dit is het geworden dus iedereen... ga er maar eens goed voor zitten.

Zondag 15 maart reden we om half negen ‘s ochtends met z’n vijven (Simone, Ron, Eloy, René & ik) in René’s auto naar Papendal, voor de stage van Kobayashi-sensei. We kwamen aan in Papendal, liepen naar binnen en gingen kijken waar we moesten zijn. We konden de zaal niet vinden dus gingen we nog even zitten. Toen besloten we om maar te gaan omkleden. Simone en ik moesten nog wel een tijdje naar de kleedkamer zoeken, maar uiteindelijk vonden we die. We waren omgekleed en we wisten nog niet waar de training was, toen zei een man dat je naar buiten moest en dan naar de loods moest gaan. Simone en ik betaalden en zagen Ron en hij zei dat René nog binnen op ons stond te wachten. De entree was € 25, - voor de hele dag.

De ochtend: Wilko Vriesman klapte en toen begon de stage. Eerst groeten dan de warming up, en dan alle technieken. Na anderhalf uur hadden we pauze. We gingen in het hotel eten, en Kobayashi zat bij ons aan tafel, dan wisten we ook zeker dat we niet te laat kwamen. Na het eten gingen we weer terug naar de kleedkamers, dus weer omkleden en terug naar de zaal voor de rest van de stage.

Ik heb met veel verschillende mensen getraind, bij een oefening kwam Wilko naar mij toe en vertelde aan Kobayashi dat ik een leerling van Rene was. Kobayashi liep toen weg om zijn zweet af te vegen en kwam terug om met mij te trainen. Ik vond het erg leuk en het was speciaal dat ik met hem mocht trainen. Hij heeft een andere stijl van trainen dan wij hebben hoe precies dat zit vind ik moeilijk uit te leggen.

Op het einde moest iedereen nog alle matten opruimen, het was gezellig in de auto bij Rene, het maakte niet uit dat ik de jongste was. In Oosterhout kwam mijn vader mij weer ophalen en nu wil ik mijn aikido paspoort vol gaan sparen

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation