|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

Wapentraining november

Aikido vanuit twee stijlen

Examentraining voor Druten en Nijmegen en andere n...

Gearriveerd in Tokio en Hombu dojo

en een foto'tje

Bericht uit Japan

Examentrainingen

Verslag examentraining

Nieuwsflash

Examentraining voor Druten en Nijmegen


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

03 november 2008

Tissier in Enschede


Kom je mee? Ga je mee? Tissier, die komt in Enschede!

Geen idee wat een Tissier is en waarom je daar helemaal voor naar Enschede moet. Maar het is duidelijk dat ik snel overtuigbaar ben, want niet alleen heb ik mijn eerste stage bezocht en Tissierkennis opgedaan, ik ben ook nog eens gestrikt om een stukje te schrijven over dit aikido-avontuur. Bij deze dus: Tissier door de ogen van een beginner.

Het was best een beetje spannend. Een belangrijke meneer. Een lange rij. Een zee van hakama's en dan vooral die stilte. Indrukwekkend! Ik ga maar snel bij de witte mensjes zitten. Zodra de eerste woorden en uke's gevallen zijn, blijkt het echter allemaal niet zo eng. De sfeer is erg goed. Iedereen is enthousiast met aikido bezig en de onderlinge behulpzaamheid is groot. Christian Tissier is zelf dan wel eng goed in aikido, de les blijft ook helder voor beginners. We oefenen aan een stevige stand (al hoeft dat niet per se superdiep, legt hij uit) en we moeten goed voelen waar 'het punt' zit. De oefeningen komen me bijna allemaal bekend voor. En zo niet, dan zijn er altijd enkele hakama-opa's in de buurt beschikbaar voor advies. (Een hakama-opa is een aikidoka op leeftijd die in de loop van de training richting beginners trekt om de eigen vermoeidheid te verbloemen door middel van een uitgebreide uitleg aan ons verwarde hakamalozen.)

De uitleg van Christian zelf is trouwens minstens zo amusant als die van de geduldige hakama-opa's. Hij staat er lekker ontspannen bij en legt de basis van aikido heel duidelijk en met humor uit. Het oogt erg mooi en ook best komisch hoe hij, schijnbaar zonder enige inspanning mensen de zaal rond lanceert.
Van aikido-technische informatie over de stage van Tissier kan ik je als beginner helaas niet voorzien. Wat ik wel kan meegeven is het advies om ook als je nog niet zoveel van aikido weet, Tissiers stages te bezoeken. Het is leerzaam en erg leuk! Zelf heb ik ontzettend genoten van de training en van de hartelijke en inspirerende sfeer die heerste op Tissiers mat.

Marieke

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation