|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

en een foto'tje

Bericht uit Japan

Examentrainingen

Verslag examentraining

Nieuwsflash

Examentraining voor Druten en Nijmegen

Wapentraining oktober

Interessante artikelen

Stage Wilko in Boxmeer

Start seizoen 2008 -2009


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

14 oktober 2008

Gearriveerd in Tokio en Hombu dojo

Na de hele zondag gereisd te hebben was het gisteren tijd voor een rustdag. Het was een nationale feestdag dus er kon toch niet getraind worden en zodoende wat er tijd om Tokio in te gaan voor wat dingen te bezichtigen. Zoals wat mooie tempels, hieronder de tempel in Asakusa:Vandaag was het echter weer tijd om de mat op te stappen en wel bij het hoofdkwartier van het aikikai aikido, Hombu dojo. Zoals gebruikelijk begint de dag met de les van de Doshu. (06:30 Voor het geval jullie denken dat ik hier een luizenleventje zit te lijden ;-)) Direct daarna was er nog een uurtje les van Yasuno wat altijd inspirerend is om te zien. Vlug wat eten en wat rusten en dan er weer tegenaan bij Kobayashi. Dat is een bekende want die komt ieder jaar naar Nederland voor de DAF-dag. We hebben de dag afgesloten met een les van Masuda. Deze bijzonder vriendelijke leraar is al wat op leeftijd maar ook dit was weer een intensieve en leerzame les.

Het trainen in Hombu is redelijk anders dan dat we in Nederland gewend zijn. Op de eerste plaats wordt er de hele les niet van uke gewisseld. Ook wordt er (bijna) niets uitgelegd en wordt de techniek 4 keer voorgedaan. Daarna is het een kwestie van blijven draaien, vallen en weer opstaan. Door dit tempo is het
lastig om met veel pressie te trainen omdat je dat simpelweg niet volhoudt. Doordat je met weinig druk toch je technieken maakt kom je snel in een lekker ritme terecht wat bij je lichaam en niveau past en niet onbelangrijk, bij je uke.

Nog twee dagen te gaan hier en dan vlieg ik alweer terug. Dus ik denk dat ik het hier even bij houdt en jullie vol frisse inspiratie volgende week dinsdag weer op de mat tref.

Groeten,

Rene

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation