|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

Examentraining voor Druten en Nijmegen en andere n...

Gearriveerd in Tokio en Hombu dojo

en een foto'tje

Bericht uit Japan

Examentrainingen

Verslag examentraining

Nieuwsflash

Examentraining voor Druten en Nijmegen

Wapentraining oktober

Interessante artikelen


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

27 oktober 2008

Aikido vanuit twee stijlen


Afgelopen zondag hebben Ron en ik een 2 stijlen-stage gevolgd in Rijsbergen. In de ochtend stond ons aikikai-aikido op het programma, gegeven door Joop Leduc. En in de middag een rondje yoseikan-aikido door Edgar Kruyning. Beiden zouden ze gaan proberen de overeenkomsten en verschillen duidelijk naar voren te laten komen in een paar uurtjes tijd.

Iedereen die weleens bij een stage van Joop is geweest weet wel dat het zwaar werken is. "Zet maar vast." Oef. Heel bekend, lekker gestructureerd,het verhaal van lijnen, assen en inkomen. Het verschil met hakama aan een stage te volgen - dit was m'n eerste keer - wat Anton in een eerder verslag meldde merkte ik ook duidelijk op. 't Maakt de stage ook interessanter.

Na een gezamelijke lunchbuffet volgde in de middag het yoseikan aikido, wat begon met een introductie: we hebben de beschikking over polsklemmen, elleboogklemmen, schouderklemmen, hoofdklemmen, rugklemmen, been- en enkelklemmen. Die klemmen kun je vast zetten, en dan werpen maar. Na een half uurtje zo oefenen vonden m'n ellebogen en polsen het eigenlijk niet meer zo fijn ... Gelukkig was het volgende onderdeel meer mijn ding: uke valt aan, tori zet een techniek in, en uke neemt de techniek over. Verrassend en leuk! Dan nog een laatste stukje met bokken wat vrijwel hetzelfde was als we gewend zijn te doen in onze lessen.

Suzan

Labels: , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation