|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

Nieuwsflash

Examentraining voor Druten en Nijmegen

Wapentraining oktober

Interessante artikelen

Stage Wilko in Boxmeer

Start seizoen 2008 -2009

Zomerschool Markelo

Aikido en dans

Aikido en vormgeving

examens deel 2


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

27 september 2008

Verslag examentraining

Waarin verschilt een examentraining van een reguliere les? Op het eerste gezicht is er weinig verschil. Een warming-up, een aantal technieken die behandeld worden... Toch was de insteek van de eerste gezamenlijke examentraining die vandaag werd gehouden beduidend anders dan een normale les. We bleven dicht bij de standaardtechnieken, zoals ze op het examen gevraagd zullen worden. Alles keurig volgens het boekje, zeg maar. Daardoor konden we veel aandacht besteden aan de details: de juiste houding, de juiste stand, de juiste aanval, de juiste uitvoering, enzovoort.

We begonnen suwari wasa (op de knieën) met een reeks standaardtechnieken die altijd gevraagd worden op een examen en die er dus goed in moeten zitten: ikkyo, nikyo, sankyo, yonkyo en gokyo. Daarna hebben we vooral aandacht aan shiho nage besteed, ieder met de aanvalsvorm die bij zijn of haar niveau past.

Het was, kortom, leuk en uiterst leerzaam. Nu waren we maar met een klein clubje (drie aikidoka's uit Druten, drie uit Nijmegen), maar deze examentraining was natuurlijk ook op korte termijn georganiseerd. Nog voor René naar Japan gaat zal hij de data bekendmaken voor de volgende trainingen. Allemaal komen dan, het is de moeite meer dan waard!

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation