|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.

Vorige posts

Tip: Aikido Handboek

Reminder: Stage Tissier (Update van René)

Hakama vouwen en dragen

Biiru Waza

Demonstratie Tissier

Kaart ACN gereed

Foto's training en examen

Paasstage Parijs

Training en wapentraining

1e kyu voor Ron!


 
 


 

Powered by Blogger

Aanmelden bij
Posts [Atom]

23 mei 2008

Verslag stage Tissier

Na een warme week was het gelukkig flink afgekoeld, dus in de zaal hing een aangename trainingstemperatuur. Met een kleine vertraging om iets over 10 uur begonnen. Tijdens de ochtendtraining waren behalve René ook Ron van Nijmegen aanwezig en uit Druten was Benjamin meegekomen. De zaterdag stond in het teken van de kotegaeshi en ikkyo. ’s Middags werden we versterkt door een kleine delegatie uit Druten. Peter en Khalehla waren samen met een geblesseerde Arjen naar Amsterdam gekomen. Arjan heeft niet meegetraind, maar is wel de hele middag bezig geweest om de stage op foto te zetten. Aan het eind van de middag werden de puntjes op de i gezet bij de entree van yokomen, zodat iedereen met een flinke bagage weer naar huis kon.

De zondag begon, na een kleine verwarring over het wel of geen wapens, het laatste deel van de training. De afvaardiging bestond dit maal geheel uit Nijmegenaren, namelijk René, Ron, Suzan en Anton. Begin bestond uit de constructie van uchi en soto kaiten nage. Maar al snel volgde de applicatie hiervan. Voor iedereen dus een tandje bijschakelen. Interessant, maar wel vermoeiend om te volgen en uit te voeren.

Wat voornamelijk opviel, was dat de gehele stage in het Engels gegeven werd, zodat deze voor iedereen goed te volgen was. Ook het niveau van de stage viel op. Er worden nu ook uitgebreid applicaties gegeven. Dit houd in dat de stages interessant blijven, onafhankelijk van niveau. Zeker een aanrader dus om de stages in het vervolg te blijven bezoeken.

(Ron)

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation